Motiveer jij jouw team eigenlijk wel?

De HR-management do's en don'ts

Is uw team volledig betrokken om dag in dag uit het beste van zichzelf te geven? In een recent onderzoek door TowersWatson, een internationaal HR-adviesbureau, omschreef minder dan 21 procent van de ondervraagde werknemers zichzelf als "zeer betrokken", tegen 31 procent in 2009. 8 procent gaf toe volledig te zijn uitgeschakeld.

De HR-management do's en don'ts

Is uw team volledig betrokken om dag in dag uit het beste van zichzelf te geven? In een recent onderzoek door TowersWatson, een internationaal HR-adviesbureau, omschreef minder dan 21 procent van de ondervraagde werknemers zichzelf als "zeer betrokken", tegen 31 procent in 2009. 8 procent gaf toe volledig te zijn uitgeschakeld.

Slechts een vijfde van uw medewerkers zeer betrokken hebben, is niet het kenmerk van een "winnend bedrijf". Andere onderzoeken tonen aan dat medewerkersbetrokkenheid voortkomt uit drie belangrijke factoren:

  • Afstemming van de medewerker op de doelen en visie van het bedrijf.
  • Geloof van de medewerker in de competentie van het management en hun inzet om de doelen en visie te realiseren.
  • Vertrouw op hun directe leidinggevende dat hij of zij zijn of haar mensen zal ondersteunen en hen zal helpen om te slagen.

Er is vaak gezegd dat werknemers zelden een bedrijf verlaten. In plaats daarvan verlaten werknemers hun managers of leidinggevenden. Mark Herbert, een consultant gericht op engagement, zegt: "Betrokkenheid leeft en sterft in de frontlinie van uw bedrijf."

Het vergroten van positief managementgedrag en het verminderen van negatief managementgedrag zal een grote bijdrage leveren aan het verbeteren van de medewerkersbetrokkenheid. Wanneer uw getalenteerde medewerkers betrokken zijn, zijn ze in staat om spectaculair te presteren en uw winnende bedrijf op te bouwen en te verbeteren. Hier zijn enkele manieren om managers en supervisors te laten beginnen met het focussen op manieren om de betrokkenheid te verbeteren (en om betere managers te worden).

1. Word niet boos.
'Boos worden is gemakkelijk. Dat kan iedereen.

Maar boos worden op de juiste manier in de juiste hoeveelheid op het juiste moment, dat is nu moeilijk. ”(Mark Twain) Boosheid hoort niet thuis in je managementpakket.

2. Wees NIET koud, afstandelijk, onbeleefd of onvriendelijk.
Vooral in moeilijke tijden nemen werknemers signalen van hun directe leidinggevenden op en moeten ze van hen horen.

Als zodanig beoordeelt uw team u op basis van uw actie, stemming en gedrag, niet op basis van uw intentie.

3. Stuur GEEN gemengde berichten naar uw medewerkers, zodat ze nooit weten waar u aan toe bent.
Houd uw bericht eenvoudig, gefocust en geprioriteerd. Te veel berichten en initiatieven verwarren en vervreemden mensen.

4. Geef uw team GEEN BSE.
Dit omvat het zeggen van dingen waar je niet in gelooft. Dit omvat het verbergen van informatie en gewoon liegen. Tegen de tijd dat we allemaal begin twintig zijn, hebben we allemaal zeer goed afgestemde BS-detectoren ontwikkeld.

5. Handel NIET meer bezorgd over uw eigen welzijn dan over iets anders.
Uw succes komt voort uit het succes van uw team.

"Zelfbedienende detectoren" zijn ook erg goed afgestemd bij de meeste werknemers.

6. Vermijd NIET om verantwoordelijkheid te nemen voor uw daden.
Jij bent de baas. Als zodanig bent u verantwoordelijk en stopt het geld bij u.

U probeert verantwoording af te leggen in uw hele bedrijf. Geef dus het goede voorbeeld.

7. Trek NIET te snel conclusies zonder eerst uw feiten te controleren.
Een paar jaar geleden keek ik met afgrijzen toe hoe een collega van mij begon te schreeuwen tegen een medewerker van hem die die ochtend een belangrijke vergadering had gemist. Na enkele minuten antwoordde de medewerker: "Ik bied mijn excuses aan en had contact met u moeten opnemen. Maar ik ben net terug uit het ziekenhuis omdat bij mijn moeder terminale kanker is vastgesteld."

Dit artikel is een vertaling van een bestaand artikel. Bron: https://www.entrepreneur.com/article/217801 

NBBU CAO voor uitzendkrachten 2023

20 January 2023

Op 17 november 2021 is er een akkoord bereikt tussen vakbonden en de uitzendbranches ABU en NBBU over een nieuwe CAO voor uitzendkrachten. Hierin zijn diverse wijzigen opgenomen die ingaan per 01-01-2023. Hieronder een overzicht van deze wijzigingen.

30% herzieningsregeling WW-premie bij overwerk

15 December 2022

Over het jaar 2022 kan een werkgever voor het eerst te maken krijgen met de 30%-herzieningsregeling, als hij in 2022 een werknemer heeft die hij meer dan 30% meer uren betaalt dan het aantal contracturen voor dit jaar, bijvoorbeeld door overwerk. In dat geval moet de werkgever begin 2023 de lage premie voor het Algemeen werkloosheidsfonds (Awf) over 2022 herzien.